Categories

Во галеријата „Остен“ денеска се отвори изложбата на карикатури кои учествуваа на меѓународниот конкурс за дигитална карикатура на тема „Демократија“. Изложбата е дел од проектот „Доза сатира за здрава...

Вечерашната изложба на уметникот Касилс, со која започнува „Викендот на гордоста“ (Skopje Pride Weekend) во 20:30 часот во „Мала станица“ во Скопје, ќе ја отвори министерот за култура Роберт...

Насилство, диктатура, подобри социјални и економски услови за живот…, се меѓу најчестите причини за современата бегалска криза во светот, во која што според извештајот на ОН, до крајот на...

„Викендот на гордоста“ оваа година во Скопје се организира по петти пат, а како носечка идеја ги имаа Транс-формациите. „Со оваа идеја сакаме да го отвориме прашањата за различните...

Од 16 до 18 јуни во просториите на Македонската опера и балет и Детскиот театарски центар, ќе се оддржи четвртото издание на меѓународниот фестивал за детски театар „Фенер“, во...

Македонскиот виртуоз на гитара Влатко Стефановски има низа конкретни предлози што ги адресира до Министерството за култура. На трибината на тема „Rock’n’Roll-от како Soundtrack за новото Министерство за култура...

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски најави нова стратегија за развој на културата и нов акциски план, на трибината на тема „Rock’n’Roll-от како Soundtrack за новото Министерство за култура на  Македонија“,...

„Сметам дека рокенролот е маргинализирана уметност ако не и целосно игнорирана во последните 15-тина години, а се работи за многу сериозен фактор во културата, со потенцијал на слободарски дух,...