Categories

„Со пизвршената ревизија за 2017 година изразивме неповолно мислење во однос на вистинито и објективно прикажување на  финансиските извештаи, додека за усогласеноста на финасиските трансакции со релевантна законска регулатива,...

Прочитај повеќе...

„Гледам тука лица кои со години се борат и се бореа заедно со мене и без мене за намалување на нееднаквоста во оваа наша држава, се бореа за подобри...

Прочитај повеќе...

Министерството за правда излезе со соопштение за преземени мерки во КПУ Затвор Скопје, по инцидентот што се случи на 21 февруари кога беа нападнати Миле Јанакиевски и Спиро Ристовски.

Прочитај повеќе...

Државната комисија за спречување на корупцијата отвори предмет за две вработувања во Агенцијата за аудио и аудиовизулени и медиумски услуи што се случиле во изборен процес.

Прочитај повеќе...

Портпаролот на Владата, Миле Бошњаковски, изјави дека „мерцедесот“ од 600.000 евра што беше набавен во време додека на власт беше ВМРО-ДПМНЕ, е уште дел од судската постапка „Тенк“ и...

Прочитај повеќе...

Кандидатите за претседателна државата треба да ги достават своите кандидатури до Државната изборна комисија најдоцна до четврток на полноќ.

Прочитај повеќе...

Граѓан(к)ите велат дека единствено доверба им преостана во Специјалното јавно обвинителство и сметаат дека не треба да се укине. Тие не веруваат во Јавното обвинителство, бидејќи, како што велат,...

Прочитај повеќе...

Судијката Кацарска во својот најнов јавен настап кажа дека Фета Алими се гледа на снимка како ги дава клучевите. Но не објаснува до крај. Какви клучеви дал Алими и...

Прочитај повеќе...

„Изборна кампања е јавно претставување на потврдените кандидати од надлежните изборни органи и нивните програми во предизборниот период за одреден вид на избори“, стои во појмовникот во член 2...

Прочитај повеќе...

Министерството за труд и социјална политика денешниот  Меѓународниот ден на социјалната работа, оваа година го одбележува со фокус насочен кон важноста на меѓучовечките односи.

Прочитај повеќе...
image_pdfimage_print