fbpx

500 дена од тридневната „специјална воена операција“

ЏАБИР ДЕРАЛА 500 дена од тридневната „специјална воена операција“ што ја поведе воениот злосторник и диктатор, Путин. Повеќе од десет години брутална руска инвазија. Украинците и Украинките знаат дека на...

Read more

Поларизацијата во општеството е овозможена преку агресивна експлоатација на најмоќното оружје без барутно полнење – медиумите

Фото: Б. Јордановска / ЦивилМедиа

ЏАБИР ДЕРАЛА Перцепцијата за „различните“ или „другите“, што и да подразбираат тие поими, во несигурен и поларизиран свет во кој се води голема војна во Европа, неизбежно и сè повеќе...

Read more

Хероите и хероините без чија пожртвуваност светот би бил обвиткан во мракот и лагите на монструозните режими

Џабир Дерала (фото: Кирил Михаилов)

ЏАБИР ДЕРАЛА Најмалку 67 новинарки и новинари го изгубија животот во 2022 година, стои во извештајот на УНЕСКО. Тоа е драматичен скок од 50% во однос на претходната (2021) година,...

Read more

Сензационална вест

Џабир Дерала (фото: Кирил Михаилов)

ЏАБИР ДЕРАЛА Родовата еднаквост е 300 години далеку од нас, рече генсекот на ОН, Антонио Гутереш, на почетокот на големата двонеделна женска конференција, на која се собрани повеќе од 4.000...

Read more
Page 2 of 12 1 2 3 12

CIVIL MEDIA NEWSLETTER