Categories

КОРИДОР 8 Состанок за железничкото поврзување на Македонија и Бугарија

Претставници на железничките претпријатија на Македонија и Бугарија денеска во Скопје ќе разговараат за изградбата на железничкиот дел од Коридорот 8 кој ги поврзува овие две држави.

Состанокот ќе се одржи во просториите на јавното претпријатие „Македонски железници – Инфраструктура“, а на него ќе присуствуваат директорот на МЖ-Инфраструктура Ирфан Асани и директорот на бугарските железници Красимир Папукчиски. (МИА)

image_pdf image_print
Print Friendly, PDF & Email