fbpx
Фото/ Wikimedia commons
Вештачка интелигенција (фото извор: Wikimedia Commons)

Tag: јавно мислење

Откривањето на македонските, регионалните и светските „Перспективи 2023“ започнува в четврток, во 11 часот

„Перспективи 2023“ е специјален мултимедијален и медиумски прилог кој тимот на Цивил и интегрираната редакција на ЦивилМедиа го организира од 2017 година. Извонредно богатство од изјави, интервјуа, анализи и ставови ...

Спорот со името и скандалот „Новартис“ ја одредуваат политичката сцена во Грција

Поделено е мислењето на Грците во однос на тоа дали постои простор за компромисно решение на спорот со името прифатено од двете страни. Според истражувањето на јавното мислење објавено во ...

Граѓан(к)ите генерално се песимисти во поглед на економската состојба!

Големо мнозинство од граѓан(к)ите во Македонија (70,4%), се убедени дека економската состојба во државата годинава ќе се придвижи на полошо или ќе остане во иста состојба. Наспроти овој процент кој ...

Песимизам на граѓаните: Македонија нема држава – пријател во светот!

Речиси половина од граѓан(к)ите (45,2%), сметаат дека ниту една држава во светот не е најпријателски наклонета кон Македонија. Ова песимистичко расположение го покажа последната анкета на М-Проспект, која има за ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER