fbpx
Фото: Влада на РСМ
The Pentagon
Фото: МИА
Фото: МИА
Фото: миа.мк
Фото: Кабинетот на претседателот на Украина Володимир Зеленски

Tag: Босилово

При реновирано училиште, учениците сè уште користат полски тоалет

По дојава на граѓански новинар од село Дрвош, кој сакаше да остане анонимен,  екипата на ЦИВИЛ Медиа сними видео прилог и фотографија што ја отсликуваат вистинската слика на хигиенските услови ...

Официјално, референдумот во Босилово неуспешен

И официјално, референдумот во Босилово, пропадна. Излезноста, според ОИК Босилово, е 32,45%. На референдумот излегле 3.992 гласачи, односно 2.159 гласачи помалку од потребниот минимум за референдумот да успее.  Претставниците на ...

Уште еден неуспешен референдум

Референдумот во Босилово е неуспешен. Се очекуваат официјалните резултати од ОИК. Мониторинг тимовите на ЦИВИЛ констатираа низа нерегуларности на терен, како и притисоци врз населението за бојкот на референдумот.  

Нарушување на тајноста на гласање

Во основното училиште Гоце Делчев во Бослово, на избирачкото место 1812, набљудувачите на ЦИВИЛ Центар за слобода забележаа дека гласачката кутија е несоодветно поставена и може да се види како ...

Набљудувачи што не знаат за кого набљудуваат!?

За разлика од сите досегашни референдуми за отворање на рудници низ земјата, каде ЦИВИЛ беше единствената невладина организација која ги набљудуваше овие процеси, на денешниот референдум во Босилово, како набљудувач ...

На референдумот во Босилово излезноста до 17 часот е 23,11 проценти

На референдумот во Босилово излезноста до 17 часот е 23,11 проценти, најслаб резултат во ова време од референдумскиот ден, споредено со претходните референдуми одржани во Гевгелија, Богданци, Дојран и Валандово. ...

На што се должи слабата излезност на референдумот во Босилово?

Многу граѓани во општина Босилово немаат информација, за што е референдумското гласање денеска. Едни се жалат, а други потврдуваат дека во овој регион живее популација во подоцнежна старост, која што ...

На Избирачкиот список во с. Петралинци, Босилово му недостасува еден гласач

Избирачкиот список ги покажа своите слабости на сите претходни референдуми кои ги набљудуваше ЦИВИЛ - Центар за слобода. Според извештаите од теренот, еден гласач недостасува на Избирачкиот список во Избирачкото ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER