fbpx
Фото: МИА
Фото: Х
Фото: Архива
Фото: Скриншот
ФОТО: МИА Архива
Фото: Скриншот
Berlaymont building (European Commission)

Tag: нерегуларности

Соочување со гласачката реалност – (не)едуцирана изборна администрација и хаотичен Избирачки список

Во редот нерегуларности на денот на гласање за референдумското прашање „за“ или „против“ прифаќање на Договорот меѓу Македонија и Грција, изборната администрација е прва на листата на ЦИВИЛ како предизвикувач ...

Прес на ЦИВИЛ, 14:30: Евиденција на гласачите, хаос во Избирачкиот список, некоректни набљудувачи…

Извештај на ЦИВИЛ од набљудувањето на референдумот до 14 часот. На третата денешна прес-конференција на ЦИВИЛ се презентираа дел од обработените извештаи од теренот до 14 часот. И понатаму се ...

илустрација: Мирослав Стојановиќ - Шуки

ЦИВИЛ и ОДИХР – сличности и разлики

Финалниот извештај на ОБСЕ/ОДИХР оваа година формално беше одбележан со презентација пред неколку претставници на организации што вршат мониторинг на изборните процеси во Македонија. Додека ОДИХР ги подели препораките  во ...

ЦИВИЛ: Локалните избори во знакот на лоша изборна администрација

Пост-изборен извештај на ЦИВИЛ, пресек на нерегуларности во двата изборни круга ЦИВИЛ – Центар за слобода спроведе строга селекција и верификација на извештаите мониторингот, од првиот и вториот изборен круг. ...

????????????????????????????????????

Ѓорчев им се налути на СДСМ зашто спроведуваа(т) вмровски методи!

Набројувачот на изборните победи на ВМРО-ДПМНЕ, Влатко Ѓорчев, потфрли на овие локални избори. Наместо еуфорично да набројува, како што знае и умее: „Во првиот круг победивме во Илинден, Петровец, Сопиште..., ...

ЦИВИЛ: Мирен период од 12 до 17 часот, со мал број помали нерегуларности

(прес конференција 17 часот, со податоци од теренот обработени до 12 часот) Во близина на Основното училиште „Браќа Рамиз-Хамид“ во Општина Шуто Оризари била поставена маса, на која има списоци ...

Page 1 of 5 1 2 5

CIVIL MEDIA NEWSLETTER