fbpx
Berlaymont building (European Commission)
Фото: МИА
Фото: Скриншот од видео на Би-би-си

Tag: партии

„Плурализам и политичка криза“: Не може тоталитарна Влада да организира фер избори!

ЦИВИЛ – Центар за слобода организираше јавната дискусија на тема: “Плурализмот и политичката криза” на која учествуваа претставници на дваесеттина партии, а јавната дискусија пробуди интерес и кај бројни медиуми. ...

Во живо: Јавна дискусија “Плурализмот и политичката криза”

Започнува јавната дискусија на тема: "Плурализмот и политичката криза", во организација на ЦИВИЛ - Центар за слобода. Присутни се претставници на дваесеттина партии, а настанот пробуди интерес и кај бројните ...

Прилеп: Партиска пропаганда и манипулација со малолетници

(Овој текст го преобјавуваме по повод добивањето трета награда „Граѓански објектив“ за јануари, 2016 година) Во основното училиште „Блаже Конески“ во прилепската населба Варош, во стилот на толку сатанизираниот од ...

Црта: Мирослав Стојановиќ - Шуки

Правилниците на ДИК се можност за враќање на довербата во изборните процеси!

Имајќи ги предвид главните цели кои треба да се постигнат со проверка на податоците за граѓаните, статистички анализи и вкрстени проверки на податоците во Избирачкиот список, цели кои се јасно ...

Лекција за политички дијалог

Лидери на 11 политички партии, политички иницијативи и партии во формирање кои не се дел од преговорите за спроведување на договорот од Пржино, претседатели, потпретседатели, поранешни и сегашни пратеници, на ...

Page 6 of 6 1 5 6

CIVIL MEDIA NEWSLETTER