Categories

Иако од почетокот на изборниот ден не се забележани поголеми изборни нерегуларности, на социјалните мрежи се споделува слика од телефонска порака, кадешто општинскиот огранок на еден политички субјект во...

Изборниот молк е време кога граѓанките и граѓаните во нормална земја, со нормални демократски навики, здивнуваат од кампањите. Тој ден, пред избори, тие размислуваат или разговараат за понудите на...

Предизборно насилство, црна кампања, злоупотреба на администрацијата и јавните ресурси, злоупотреба на децата во кампања, говор на омраза, национализам и верска омраза ја одбележаа изборната кампања во пресрет на...

На ден пред изборниот молк, ЦИВИЛ – Центар за слобода ги поканува медиумите, претставниците на граѓанските организации и набљудувачките мисии, набљудувачите на ЦИВИЛ и сите заинтересирани граѓанки и граѓани...