fbpx
МНР. Фото: Ангел Ангеловски
Бранко Тричковски, колумнист
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: Казандол

Почна референдумот за рудниците

Според информацијата на Општинската изборна комисија, до 10 часот, на 24 избирачки места излегле да гласаат 826 валандовчан(к)и, со што излезноста е 8, 14%. Набљудувачите на ЦИВИЛ - Центар за ...

Валандово наспроти референдумот: Црна кампања на градоначалникот!

Помина многу време откако сè започна. Преку брда и планини, реки и мориња, беше тешко но, успеавме да им го овозможиме најдемократското право на граѓаните. Право на непосредно одлучување, референдум! ...

„Спас за Валандово“: Повик за солидарност и поддршка

„Нашата заедница е во историска борба! Во Валандовско, по првпат имаме организиран отпор кон рудник со отворен коп (рударскиот комплекс Казандол) и развој на нашето земјоделско поднебје со Г1 тешка и загадувачка ...

Една четвртина од гласачите излегоа на референдумот до 15 часот

Излезноста на референдумот во Дојран до 15 часот е 26,9%. Акредитираните набљудувачи на ЦИВИЛ ги посетија сите избирачки места и не регистрираа нерегуларности, освен помали технички недостатоци. Информациите редовно се ...

Валандово конечно ќе одлучува за изградбата на рудникот „Казандол“

Граѓанските активисти од иницијативата „Спас за Валандово“ останаа упорни до крај во борбата за распишување на референдумот за изјаснување за отворање на рудници во општината.На вонредна седница, Советот на Општина ...

И Дојран ќе се изјасни за „Казандол“

Претседателот на Советот на Општина Дојран, Ташко Дуљанов, свика вонредна седница, по барање на тројцата советници од СДСМ. На седницата ќе се одлучува дали прашањето за рудникот „Казандол“ ќе влезе ...

Општина Богданци го повлече решението за рудникот во Казандол

Успешниот референдум во Богданци каде 60,78%, или 4.205 од вкупно 6.918 регистрирани гласачи во Општината, рекоа - НЕ за рудниците, резултираше со  повлекување на одобрението на Општината дадено за рудникот  во ...

Здравјето пред профитот!

Вчера, на југот на Македонија му се случи уште еден успешен референдум за (не)отворање на рудници на тоа поднебје. По референдумот во Гевгелија кога гевгеличан(к)и со 98% гласови се изјаснија ...

Референдум: Извештај на ЦИВИЛ во 15:30 часот

ЦИВИЛ продолжува да набљудува и известува од референдумот во Богданци. Набљудувачите на ЦИВИЛ – Центар за слобода известуваат за следната состојба на сите 12 избирачки места (ИМ) во 15,15 часот: излезени се ...

Page 2 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER