Categories

Веќе неколку дена сигурно забележувате дека на социјалните мрежи, поточно на Фејсбук, пријателите Албанци си ги менуваат своите вообичаени профилни фотографии и наместо нив, во најголем број ставаат разни...

Во Македонија интернет користат 1.503.000 луѓе или 72,2 отсто од населението, а милион граѓани се приклучени на социјалната мрежа Фејсбук, покажуваат податоците на специјализираниот статистички веб сајт „Интернет Ворлд...

Предизборната кампања завршува и сега можеме да се осврнеме на она што се одвиваше во последните месец дена. Мислам дека се остварија предвидувањата дека оваа предизборна кампања ќе биде...

пишува: Сашо Орданоски Растрчаноста на Груевски последнава недела по медиуми на албански јазик, за да им каже на нашите сограѓани Албанци колку ги почитува и колку се грижел за нив,...

Една од најекспонираните теми последниве денови во Македонија е Предлог-законот за употреба на јазиците. Јас на социјалните мрежи давав јавна поддршка за овој Предлог-закон и потребата од негово донесување...

Мега интервју за ЦИВИЛ Медиа, со професорката д-р Мирјана Најчевска, за причините и решенијата за продлабочената политичка и институционална криза во Македонија. Според професорката Најчевска, заокружување на конститутивната собраниска...

Анкета меѓу граѓанките и граѓаните на Скопје, етнички Македонци, во која ги замоливме да испратат порака до своите сограѓанки и сограѓани од албанската заедница. Од изјавите издвојуваме еден став...