fbpx

Tag: Македонци

Македонските иселеници во САД протестираа против промена на уставното име

На собири под мотото „Ние сме Македонија“ македонските иселеници во САД и во неколку други земји вчера и денеска протестираат против промена на уставното име на Македонија, јави дописникот на ...

Добро утро со Орданоски

За списокот од 200 интелектуалци

пишува: Сашо Орданоски Не постои список во Македонија на кој ќе се потпишат двесте интелектуалци, за кое било прашање на светот и векот, а на кој нема да се најдат секакви ...

Enough is enough (Што е доста, доста е)

По осамостојувањето на Македонија започна една иста приказна која трае, еве, нешто повеќе од 26 години. Тогаш започнаа да ми кажуваат дека јас треба да градам соживот со луѓето од ...

Кој слави на 28 ноември

Веќе неколку дена сигурно забележувате дека на социјалните мрежи, поточно на Фејсбук, пријателите Албанци си ги менуваат своите вообичаени профилни фотографии и наместо нив, во најголем број ставаат разни репродукции ...

Милион Македонци користат „Фејсбук“

Во Македонија интернет користат 1.503.000 луѓе или 72,2 отсто од населението, а милион граѓани се приклучени на социјалната мрежа Фејсбук, покажуваат податоците на специјализираниот статистички веб сајт „Интернет Ворлд Стат“. ...

Македонија на Македонците, но не само на Македонците!

Една од најекспонираните теми последниве денови во Македонија е Предлог-законот за употреба на јазиците. Јас на социјалните мрежи давав јавна поддршка за овој Предлог-закон и потребата од негово донесување ќе ...

Добро утро со Орданоски

За гранката на која заедно седиме

пишува: Сашо Орданоски Интелектуалец се станува со три факултети: на дедо ти, на татко ти и твојот. Знам дека ова е една политички некоректна, мачо-досетка (бидејќи и бабите и мајките ...

Page 2 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER