fbpx
Џабир Дерала
AP Photo/Mstyslav Chernov

Tag: популизам

Каракачанов се самопрогласи за премиер и продолжи со својот вулгарен популизам

коментира: ЏАБИР ДЕРАЛА Каракачанов, во уште една крајно неодмерена изјава за бугарските медиуми, намерно или не, ја откри својата амбиција да биде премиер на Бугарија. Тој, во својата изјава го ...

Макрадули: Популизмот не може да ја заштити животната средина

„Проблемот кај нас секогаш настанува во имплементација на законите. Преговорите ќе отворат едно ново поглавје во третирањето и менаџирањето, зборувањето и активностите поврзани со животната средина“, изјави Јани Макрадули, заменик ...

Битола пред партиските интереси

Советот на Општина Битола на денешната седница, го разгледуваше предлогот на опозицијата за донесување итни краткорочни мерки за справување со аерозагадувањето во Битола. Предлогот на опозицијата е соработка на Општината ...

Добро утро со Орданоски

Село гори, Грујо се чешла

пишува: Сашо Орданоски Не мора човек да е Ден Браун, ниту да е експерт за кодот на Да Винчи, за да открие дека со проста пермутација на имињата ...

Политика на неправдата

„Лагата, секако, сама по себе, е вид на насилство, извор на неправда. Популистите, меѓутоа, ја мобилизираат поддршката со ветувања дека ќе бидат неправедни, дека ќе легализираат дискриминирање на одредена категорија ...

Кој ќе ни го излечи здравството?

Поминавме десет години во дијагностицирање на проблемите во здравството, од долговите на државните клиники, ужасната состојба на болниците пред распаѓање, најголема стапка на смртност на новороденчиња во регионот, дефицитарни лекарства, ...

Низ објективот на камерата: Во лавиринтите на Владата

Медиумските екипи вчера за првпат имаа можност да влезат во лавиринтите на раскошот на Владината куќа, реконструирана според вкусот  на претходната владејачка гарнитура, што ќе рече, на експремиерот Никола Груевски. ...

Page 1 of 2 1 2

CIVILMEDIA NEWSLETTER