fbpx
Фото: МИА
Gaza war (Image by hosny salah from Pixabay)

Tag: Предлог-законот за употребата на македонски јазик

Костадиновска-Стојчевска: Со новиот закон за употреба на македонскиот јазик даваме придонес во заштитата на нашата посебност и идентитет

Собраниската Комисија за култура денеска го разгледа Предлог-законот за употребата на македонски јазик во прво читање и едногласно одлучи дека е прифатлив и треба да се даде на понатамошно читање. ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER