fbpx
Бојан Кордалов, комуниколог/фотографија: Самуел Дебус, OK-TV Ludwigshafen
Др. Волфганг Ресман,  претседател на Bundesverband Bürgermedien /фотографија: Самуел Дебус, OK-TV Ludwigshafen

Tag: Џес Бејли

Македонија чекор поблиску до НАТО

НАТО или Северноатланската алијанса е меѓународна безбедносна организација со седиште во Брисел, Белгија и организацијата претставува систем за колективна одбрана со која членките се обврзуваат за заедничка одбрана во одговор ...

Џафери: Доколку сакаат да бидат демократски институции парламентите треба да се отворат за граѓаните

Во овие 27 години парламентарна демократија направени се квалитетни чекори со кои Собранието на Република Македонија, а со тоа и нашата држава, станува дел од современиот демократски свет. Доказ за ...

Општините поканети да бидат дел од Мировниот Корпус

Министерство за локална самоуправа и Мировен Корпус Македонија организирааа настан за градоначалиците од цела Македонија. На настанот присуствуваше и американскиот амбасадор Џес Бејли, Министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу, директорот ...

Бејли: Силно изразената поддршка за ЕУ и НАТО да се преточи во политичка волја

САД и Европа и помогнаа на Македонија да излезе од она што се нарекуваше длабока политичка криза, истакна американскиот амбасадор во Македонија, Џес Бејли, на конференцијата на парламентарните комисии за ...

Десет години Американско катче во Тетово

Во  присуство на Американскиот амбасадор во Македонија,Џес Бејли, претставници на општина Тетово, деловни партнери, членови и други гости денеска со скромна прослава беше одбележан  јубилејот- 10 години од Американското катче ...

Page 1 of 3 1 2 3

CIVILMEDIA NEWSLETTER