fbpx
Фото: Б. Јордановска, ЦИВИЛ
Стојан Андов
Фото: МИА
Фото: МИА

Tag: Спогодба

Фото: Влада на РСМ

Владата го прифати текстот на спогодба со ЕУ за учество на земјава во програмата Дигитална Европа

Владата денеска на седница ја усвои информацијата за потпишување Меѓународна спогодба меѓу Европската Унија и Северна Македонија за учеството на земјава во програмата на Унијата – Дигитална Европа за периодот ...

Добро утро со Орданоски

Пресврт: Договор, сепак, ќе има!

пишува: Сашо Орданоски Вака сега: од добро информирани адвокатски и други висококвалификувани озборувачки кругови се дознава дека вчера и завчера се одвивала вистинска драма меѓу обвинетите за настаните од 27 ...

Чекаме тато да ја смени сијалицата

Чекаме. Цело време чекаме. Што? Тато да ја смени сијалицата... Џабир Дерала Тоа ви е кога целото семејство, роднините и комшиите, сите, со подзинати усти гледаат нагоре, во главата на ...

За човековите права зборуваме

Во сеопштата какофонија на идентитетско-територијално-историско-контра империјалистички-пронационалистички-рационално-ирационални и етно-емоционални перцепции на спогодбата од Преспа, се заборава димензијата на човековите права и основни слободи. Мирјана Најчевска Спогодбата не е само за државите ...

Баби и жаби

Ме прашаа, како да гласаме на референдумот кога не ни се допаѓаат многу работи што ги прави СДСМ? Како да и дадеме поддршка на СДСМ кога сме поддржувачи на ВМРО-ДПМНЕ? ...

Триесетина партии се обединија со повик да се гласа ЗА на референдумот

Околу 30 политички партии се обединија вечерва во коалиција што ќе упати повик до граѓанките и граѓаните да гласаат ЗА на референдумот, за евро-атлантска иднина на Македонија, преку прифаќање на ...

Македонија оди по тенка жица

Сѐ можеше да биде подобро. Буквално сѐ. Првата грешка од почетокот на отпорот против диктаторчето и неговата Фамилија беше да се седне со нив на преговарачката маса. Тоа го бараше ...

Иднина или тиња

И така, пренајдражи мои, куглата вели – Ближи се тренутак, кад ќе да куцне тај час, да се изјаснимо сви, у кутијици глас: - за поизвесна и попросперитетна иднина во ...

Page 1 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER