Categories

Првото место по загаденост на Скопје, ги натера граѓанките и граѓаните утре во 12 часот да се соберат пред Влада и да го „одбележат“ големото достигнување, за жал! На...

Испразнетите места кои требаше да се пополнат во Владата, вчерашното напуштање на министерската позиција на Самка Ибраимовски и разговорите меѓу премиерот и лидер на СДСМ, Зоран Заев и лидерот...

На крајот на годината се сведуваат сметки, се рефлектира за постигнатото, се анализираат промашувањата, се завршуваат работи како да нема ден по 1 јануари, се оди по божиќни и...

Поттикнати од барањата на О2 Коалицијата и средбата на членовите на оваа Коалиција со премиерот Заев, ЦИВИЛ – Центар за слобода упатува силна поддршка на планираните активности кои произлегуваат...

„Оставките на претседателот на Државната изборна комисија, Александар Чичаковски и на членовите предложени од СДСМ, Виолета Дума и Игор Милев, се порака која Владата сака да ја испрати до...

Германскиот министер за внатрешни работи Томас де Мезиер вечерва изјави дека ако воопшто дојде до договор за „голема коалиција“ меѓу конзервативниот блок на Христијанско демократската унија (ЦДУ) и Христијанско...