Audiatur et altera pars

Tag: власт

Таа несреќна примадона на политичката сцена

Неприфатлив е аргументот на ВМРО-ДПМНЕ дека парламентарната одлука за референдумот била нерегуларна и недемократска, затоа што била донесена без опозицијата. Некој од страна, со основните факти за Македонија во својата ...

Војна

Што ќе се случи ако Референдумот не успее? Парламентот ќе го прими на знаење резултатот, ќе се отвори глупава, мачна и долга анти-дебата која ќе ја прекине Талат Џафери и ...

Законот на џунглата

Секакво спомнување за минимум регулација на онлајн медиумите и порталите наидува на страшен отпор од ЗНМ и „експертите“ за медиуми, бидејќи на тој начин ќе се загрозела слободата на новинарството. ...

Престанете да се однесувате кон нас како да сме разулавени бикови – а вие тореадори!

Теологот Хусеин Адеми реагира на лошиот однос на граничната полиција кои непрофесионално се однесуваат со теолозите (оџите). Имено, тој реагира на упатеното писмо до премиерот Зоран Заев, кој го потпишал ...

Циганска забава за каури

Во последниот викенд во ноември 2016 година, за време на изборната кампања која подоцна ќе се покаже како предигра во трауматичното паѓање од власт на вмровската Фамилија, еве што сум ...

Да славам или не?

Први мај. Меѓународен  ден на трудот. Или популарно, ден на работникот. Во 1866 година во Чикаго, од први до четврти мај, со штрајк кој земал и свои жртви, работниците се избориле ...

Page 1 of 6 1 2 6
Currently Playing