Categories

ЧОВЕКОВИ ПРАВА ЦИВИЛите читаа за слободата

ЦИВИЛ му се придружи на светското читање на Универзалната декларација за човекови права, повик што го упатија организаторите на Меѓународниот литературен фестивал во Берлин.

Со читање на Декларацијата за човекови права и слободи и со стихови на слободата ЦИВИЛите настапија на платото пред седиштето на организацијата во строгиот центар на Скопје. На читањето му се приклучија и неколку поддржувачи и пријатели на ЦИВИЛ. Универзалната декларација за човекови права беше прочитана на македонски, албански, српски и грчки јазик.

Print Friendly, PDF & Email