fbpx
ПРетседателот Стево Пендаровски, извор: Твитер профил на Пендаровски
Џабир Дерала

ДОБРО УТРО СО ОРДАНОСКИ

Добро утро со Орданоски

Имало Господ и за нашата Црква!

Добро утро со Орданоски

САШО ОРДАНОСКИ Црковно-религиските аспекти на решението на Вселенската Патријаршија канонски да ја признае Охридската Архиепископија претставуваат одредено разрешување на вековните контроверзии на зачмаените, здодевни, назадни православни политикантски верски расправии за...

Read more

Што ли ќе прославува Путин на годинешнава Деветомајска парада?!

Добро утро со Орданоски

САШО ОРДАНОСКИ Прославата на 9-ти Мај, Денот на победата против фашизмот, отсекогаш била централната политичка масовка во календарот на руската домашна општествено-политичка агенда. Тоа одбележување на победоносната епопеја на руската...

Read more

Ви се чини забавно? Додека вие не станете предмет на забавата…

Добро утро со Орданоски

САШО ОРДАНОСКИ Ќе помине и цела недела од трагедијата пред дискотеката во Градски парк, а јавното фејсбук-черечење на настанот и актерите во него не стивнуваат. Протече видеоснимка направена од државни...

Read more

Зошто никого не го интересираат украдените пари од Груевски?

Добро утро со Орданоски

САШО ОРДАНОСКИ Прво малку „заднински“ информации: според Извршната наредба (бр. 14033) на американскиот претседател Џо Бајден од 8 јуни 2021 година, којашто се надоврзува и ги проширува соодветните Извршни наредби...

Read more

Македонската влада и нејзината дволична политика кон Украина… А и кон сите нас

Добро утро со Орданоски

САШО ОРДАНОСКИ Делува лицемерно актуелната македонска официјална државна загриженост за трагедијата во Украина кога се знае дека Македонска влада предводена од СДСМ и ДУИ, соучеснички (со близу 35% сопственост и...

Read more
Page 1 of 80 1 2 80

CIVILMEDIA NEWSLETTER