fbpx

СЛОБОДНА ЗОНА

Во тесно

Војо Маневски

ВОЈО МАНЕВСКИ Некогаш ми се појавува некој поим што сакам да го коментирам, ама никако да најдам соодветен термин. Сакајќи да ја опишам состојбата во која како граѓани се наоѓаме,...

Read more

Што ли ќе прославува Путин на годинешнава Деветомајска парада?!

Добро утро со Орданоски

САШО ОРДАНОСКИ Прославата на 9-ти Мај, Денот на победата против фашизмот, отсекогаш била централната политичка масовка во календарот на руската домашна општествено-политичка агенда. Тоа одбележување на победоносната епопеја на руската...

Read more

Кога совеста е мртва, тогаш умира вистината  

ЗОРАН ИВАНОВ Зад највлијателните пропагандни машинерии стојат моќни држави со моќни буџети, со моќни организации. Тие катадневно продуцираат агресивна пропагандна информативна војна во која доминираат лагата и манипулацијата и во...

Read more

На нашето општество и на медиумите им се потребни коренити и суштински промени

Александар Србиновски

АЛЕКСАНДАР СРБИНОВСКИ Македонија го пречекува Светскиот ден на слободата на медиумите во сенка на состојби на блага стагнација во развојот на новинарската професија и медиумите. Се добива впечаток дека властите...

Read more

Медиумите ја губат битката со себе

ЉУБИША НИКОЛОВСКИ Тешко е да се даде објективна слика за состојбата во  македонските медиуми, токму на меѓународниот ден на медиумите, кога треба да се слави независноста на новинарството, слободата на...

Read more
Page 2 of 342 1 2 3 342

CIVILMEDIA NEWSLETTER