fbpx
Фото: МИА архива

Tag: иницијатива

Тахири: Гласањето е еден од првите чекори во развојот на демократските процеси

Интервју со професорот Сефер Тахири за Иницијативата „Ти одлучуваш. Гласај!“: Демократијата за мене е многу битна затоа што јас сметам дека таа е најдобриот можен начин за организирање на едно ...

Танеска: Демократијата е одговорност, процес во кој се изнесуваат правата и обврските на граѓаните

Интервју со новинарката Соња Танеска за Иницијативата „Ти одлучуваш. Гласај!“: Демокрајтијата покрај тоа што е основно човеково право, тоа е и една голема обврска. Важна е затоа што демократијата е ...

Сарачини: Излези и гласај, биди вистински сопственик на својата држава

Интервју со Петрит Сарачини, дел од Иницијативата на ЦИВИЛ „Ти одлучуваш. Гласај!“: Гласањето или изборите се врв на демократијата. Најважниот ден кога граѓаните го кажуваат своето мислење и одлучуваат за ...

Костовски: Демократијата е единствен начин за општество каде цивилизирано се одвиваат сите процеси

Интервју со новинарот Љубомир Костовски за Иницијативата „Ти одлучуваш. Гласај!“: Демократијата е единствен начин кој засега постои за да имаме нормално  општество во кое на еден мирен, цивилизиран начин ќе ...

Тодоровска: Ги повикувам полнолетните девојки и жени да го искористат демократското право на глас

Савка Тодоровска, граѓанска активистка за родовата рамноправност во интервјуто за Иницијативата „Ти одлучуваш. Гласај! ги повика полнолетните девојки и сите жени да го искористат своето демократско право и да излезат ...

Дерала: Сè потешко е да се препознаат лажните вести и дезинформациите, но ЦИВИЛ е тука да помогне

Сè потешко е да се препознаат лажните вести и дезинформациите. Вештачката интелигенција, технологијата и пропагандните тактики им помагаат на негативците ве излажат полесно од било кога. https://www.youtube.com/shorts/TPIG1Vsllh4 „Мислам дека е ...

Page 1 of 7 1 2 7

CIVIL MEDIA NEWSLETTER