fbpx
Фото Фејзбук
Фото: МИА
Фото МИА

Tag: човекови права

ЦИВИЛ и граѓанските новинари во борба против апатијата

ЦИВИЛ - Центар за слобода и граѓанските новинарки и новинари од целата земја се борат против апатијата и продолжува со серијата настани посветени на граѓанското новинарство. Овојпат, ЦИВИЛ ги повикува сите ...

Власта веднаш да престане со партиските притисоци!

Административците низ цела Македонија се под невиден партиски притисок. Мониторинг тимовите на ЦИВИЛ – Центар за слобода, распоредени низ целата држава, само во изминатите седум дена поднесоа извештаи за притисоци ...

Петиција на уметниците против тоталитарниот режим

„Општество во кое уметниците ги поддржуваат човековите права и слободи неминовно е бунтовно и покажува повеќе отпорност кон назадните, криминалните и автократските тенденции. Уметниците се дел од општествената гласност и ...

Груевски е инфантилен и неодговорен, но не помалку опасен

Не помина ни ден по политички мотивираното убиство, вестите за насилство и сеење омраза продолжија да пристигнуваат. Тепачките, па нека се и обични хулигански и гангстерски, сега добиваат дополнително, политичко ...

Page 19 of 20 1 18 19 20

CIVIL MEDIA NEWSLETTER