fbpx
Фото/ Wikimedia commons
Вештачка интелигенција (фото извор: Wikimedia Commons)
Анџела Агелер

Tag: иднина

Пред да замине и последниот воз

Да заокружиме... Ова е време на валкани политички игри кога лажните вести, теориите на заговор, насилството и црната политичка пропаганда повторно јаваат низ медиумскиот и јавниот простор. Дали ќе им ...

Постои еден народ…

Постои еден народ, како и сите други, но, сепак, различен. Никој досега не успеал да му каже за тоа кој фрлил врз него клетва, за меѓу себе да си вадат ...

Светот се менува, а ние?

Душата ми се распара додека патував со воз низ Романија, Србија, Хрватска деновиве изминати, каде одблизу можев да ги видам сите оние пребегани мигранти далеку од своите родни земји, немоќни, ...

Одржлива иднината на Шар Планина

Конференцијата „Одржлива иднина за Шар Планина преку формирање на заедничка визија и прекугранично советодавно тело за Шар Планина“ ќе се одржи денеска во организација на Платформата „Пријатели на Шара“. Конференцијата се организира ...

Евроинтеграциите на Македонија и иднината на Европската унија

Вицепремиерот за евроинтеграции Бујар Османи ќе ја отвори националната трилатерална конференција насловена „Евроинтеграциите на Македонија и иднината на Европската унија“, што ќе се одржи денеска во Скопје. Како што соопшти ...

Добро утро со Орданоски

Без иднина, што ќе ти е историјата?

пишува: Сашо Орданоски Како што е познато, си „легнавме на брашно“ по прашањето на важната „историска компонента“ во проектот „Скопје 2014“ – спомениците. Ниту видовме, ниту ќе видиме дислокација или комплетно ...

Не славам!

Не славам додека не ги видам сите криминалци надвор од државните институции! Не славам додека не ги видам сите криминалци во затвор! Не славам затоа што мајките на Мартин, Тамара, Филип ...

Page 2 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER