fbpx
Фото: МИА
Фатмир Битиќи
Илустрација: „Одмазда на дрвото“ - Мирослав Стојановиќ-Шуки

Tag: религија

Војо Маневски

На Бадник ми се разјасни: Од каде се наследува талентот за местење тендери

ВОЈО МАНЕВСКИ Пред големите денови, преданијата велат дека се отвора небото. Божјите висини го потсетуваат човештвото дека сѐ повеќе скршнува од зададениот пат. Не ми е дадено да ги тврдам ...

Мојановски: Македонското општество и институции имаат јасен концепт во однос на верското и секуларното

Религиските организации, вклучително и црквата и исламската заедница, се структури кои егзистираат во цивилното општество, имаат свои интереси, ги афирмираат во согласност со нивното учење, и тука нема никаков проблем. ...

Титлување на атеизмот

ЉУБОМИР КОСТОВСКИ Ако кон животот на нашето население се погледне од аспект на историските собитија во последните 200 години, откако е лансирана тезата за одвојување на црквата од државата, би ...

Фото: Укринформ

Руски верски измами: Пропагандата на Кремљ видеата од Грција и Кипар ги прикажува како „сатански обреди“ на Православната црква на Украина

Русија продолжува да ја дискредитира православната црква на Украина. Две видеа кружат во медиумите на Кремљ, каналите Z-telegram и на TikTok. На едното видео монасите потпевнуваат и гласно викаат и тропаат ...

Руските пропагандисти со 10 години старо видео снимено во Русија „палат“ црква во Украина

Руските пропагандисти го пренесоа видеото старо 10 години снимено во рускиот регион Астрахан како ново видео од украинскиот регион Миколаев, пренесува Укринформ. Масовните медиуми во Кремљ и Телеграм Z каналите ...

Руската пропаганда ги злоупотребува верските чувства за ширеше дезинформации за Украина

Руската пропаганда го злоупотребува собирот на верниците на божествената литургија како протестен митинг, пренесува Укринформ. Масовните медиуми на Кремљ и провоените канали Телеграм шират лажни информации тврдејќи дека Украинците одржуваат ...

Марјан Забрчанец

Забрчанец: Се моли црквената политика да не се меша во родовата еднаквост

Марјан Забрчанец, кој е специјалист по односи со јавност, комуникациски стратегии и стратешко планирање, а и актуелен Национален координатор за Отворен Балкан и за регионални иницијативи, за актуелната тема за ...

Page 1 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER