fbpx
epa03244691 KFOR soldiers from Hungary guard the road between north and south part of the town of Mitrovica, during clashes in the town of Zvecan, Serbia, 01 June 2012. At least five Kosovo Serbs and a NATO soldier were wounded in a gunfight in the early hours, as peacekeepers tried to dismantle Serb roadblocks blocking traffic.  EPA/STR
Фото: Мартина Ацковска / Фронтлајн

Tag: толеранција

(ВИДЕО) Џабир Дерала: Почитувајте, станете подобри луѓе од денеска, од сега!

Видео прилог со Џабир Дерала за Иницијативата „Обединети во различноста“: Колку и да се слаткоречиви, колку и да се кријат зад своите академски, политички или социјални позиции, титули и статуси, ...

(ВИДЕО) Владанка Димковска: Сите заедно да градиме едно општество за сите

Во оваа видео порака, актерката Владанка Димковска повикува сите заедно да ги почитуваме различностите и да градиме едно општество за сите. https://youtu.be/rWin0Og7XTY Ако сметаме дека треба да станеме член од ...

(ВИДЕО) Владанка Димковска: Ги надминуваме негативните и создаваме многу позитивни ситуации

Во првото од серијата видео пораки во Иницијативата „Обединети во различноста“, актерката Владанка Димковска вели: https://youtu.be/tWCwsnY0Fw8 Јас сум од Куманово по потекло. Тоа значи дека живеам во град со многу ...

Сонувам за толеранција

Јас знам дека овој миг е поголем од мене. Ова ми е шанса во која можам да бирам. Да говорам со омраза, стигма, предрасуди или да говорам со љубов, толеранција ...

Авторитети и толеранција

Сѐ што создава општ консензус, компромис меѓу луѓето, сѐ што ги отстранува или ги отежнува судирите во било која форма, придонесува за развивање на процесот на интеграција [caption id="attachment_84901" align="alignleft" ...

Принципите на толеранција мора да бидат вткаени во сите пори на општеството

16 ноември, Меѓународен ден за толеранција ЦИВИЛ – Центар за слобода го одбележува и ги поддржува сите активности поврзани со Меѓународниот ден за толеранција и ги повикува сите граѓанки и ...

Page 1 of 2 1 2

CIVILMEDIA NEWSLETTER