fbpx
epa03244691 KFOR soldiers from Hungary guard the road between north and south part of the town of Mitrovica, during clashes in the town of Zvecan, Serbia, 01 June 2012. At least five Kosovo Serbs and a NATO soldier were wounded in a gunfight in the early hours, as peacekeepers tried to dismantle Serb roadblocks blocking traffic.  EPA/STR
Фото: Мартина Ацковска / Фронтлајн

Tag: женски права

КЗД: Висок степен на дискриминација на жените во работните односи

Комисијата за заштита од дискриминација по повод престојниот Ден на жената 8 Март изразува загриженост за високиот степен на дискриминација во областа на вработувањето и работните односи, што, како што ...

Прво, па женско!

Фестивалот за феминистичка култура и акција „Прво, па женско“, со повеќе настани кои ќе се одржат во Младинскиот културен центар од 18 до 21 мај, ќе го одбележи својот петти, ...

Жената во Македонија и во 21 век е жртва на предрасудите и на понижувањата од власта!

П.М. (61), деновиве го оствари правото на минимална пензија, откако долги години - прогласена за технолошки вишок, живеела прескромен живот, затворена во светот на своите неостварени желби. Со исплата на ...

„Ден без жени“

„Идејата е да се мобилизираат жените, вклучувајќи ги и транс-жените, и сите оние што ги поддржуваат, во меѓународен ден на борба - марширајќи, блокирајќи патишта, мостови и плоштади, воздржувајќи се од ...

Проект за родова еднаквост и зајакнување на позиција на жената во општеството

Фондацијата „Фридрих Еберт“ во соработка со „Прогрес“ - Институт за социјална демократија објави конкурс за учесници на вториот Форум за родова еднаквост. Станува збор за проект кој треба да обезбеди ...

Page 1 of 2 1 2

CIVILMEDIA NEWSLETTER