fbpx

Не прифаќаше попишувачи, а повика протести и се слика со толпата

пишува: Арбен Зеќири Претдедателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски ги засили сомнежите дека сите политички настани во земјава ги користи за партиски интереси. За некои настани им се спротиставува бидејќи ги...

Read more

Стојко на крстопат: Да носи добри решенија како директор или да бара пет минути слава на Фејсбук?

коментира: ЏАБИР ДЕРАЛА Дајте да ги симнеме ракавиците и да си кажеме кои се мотивите на првиот меѓу пазарните инспектори, бидејќи се далеку од доменот на неговата работа, иако драмскиот...

Read more

Кога Апасиев зема хонорари, тогаш храни фамилија, а кога тоа го прави толкувачка на знаковен јазик, таа според него е мршојадец

коментира: ЈАНЕ ЃОРЃИОСКИ Откако Владата вчера ја објави листата на лица кои се тековно ангажирани преку авторски договори за специфични задачи кои не може да се обезбедат од редот на...

Read more

FYROM

коментира: ЏАБИР ДЕРАЛА Убаво е што го сменивме името и нашата земја од бивша стана сегашна, макар и северна, но некој треба и да работи, така и да остане -...

Read more

И најглупавите луѓе одеднаш стануваат малку поумни кога ќе дознаеме дека имаат добро мислење за нас

коментира: ДИЈАНА ТАХИРИ Не можам, а да не забележам дека последниве неколку месеци, па и години, по социјалниве мрежи, во еден цел круг се формираат ќелии на истомисленици, некои спонтано,...

Read more

Полициски час ноќе, мераци дење!

пишува: ДИЈАНА ТАХИРИ Комисијата за заразни болести и препорача на владата да спроведе мерка  полициски час, од 22 до 05 часот, две недели. Препораката доаѓа по покачувањето на бројките со...

Read more

Неда Коруновска: Расизмот кон Ромите е луксуз кој не смееме да си го дозволиме бидејќи е погубно за нашата економија и ја разорува демократската срж

Доколку младите Роми добијат шанса и поддршка, тие може да бидат основа на економското закрепнување и развој. Доколку се намали дискриминацијата на Ромите во Македонија, државата може да ги зголеми...

Read more

Мицкоски се соочува со партијата, или партијата со Мицкоски?

Иницијативниот одбор за свикување вонреден конгрес во ВМРО-ДПМНЕ, составен од  поранешни членови на ВМРО-ДПМНЕ, но и актуелни градоначалници, обезбеди поддршка и потписи од големо мнозинство од делегатите и го закажа...

Read more
Page 1 of 5 1 2 5

CIVILMEDIA NEWSLETTER