fbpx
Фото: Мета.мк
Бојан Кордалов, комуниколог/фотографија: Самуел Дебус, OK-TV Ludwigshafen
Др. Волфганг Ресман,  претседател на Bundesverband Bürgermedien /фотографија: Самуел Дебус, OK-TV Ludwigshafen

Tag: Штип

Војо Маневски

Шалом Ефраим

пишува: ВОЈО МАНЕВСКИ Проучувачите на старите записи и книги велат дека светот неколкупати бил уништуван од божјата волја. Се налутил створителот и пуштил голема вода и го потопил светот. Само ...

Неповторлива шанса за граѓанските новинарки и новинари

Заинтересираните за претстојните семинари за граѓанско новинарство на ЦИВИЛ имаат неповторлива и уникатна шанса да се стекнат со потребните вештини за мониторинг на претстојниот референдум. Семинарите што ќе се одржат ...

Семинар за храбри граѓански новинар(к)и во Штип

ЦИВИЛ започнува нова серија семинари за граѓанско новинарство за сите граѓанки и граѓани што сакаат да придонесат кон транспарентни и одговорни политички процеси преку иновативни начини. Семинарот ќе се одржи во Штип ...

Жешко лето за граѓанските новинари

Преку граѓанското новинарство граѓанките и граѓаните имаат можност да бидат контролори на работата на државните и локалните функционери и институции и да вршат притисок тие да работат според законите, транспарентно ...

Граѓан(к)ите желни за одговори

Секој работен ден во 12 часот, ЦИВИЛите преку инфо -штандови ќе ги промовираат, а воедно и ќе ги информираат граѓанките и граѓаните за проектните активности на организацијата. ЦИВИЛ – Центар ...

Каква Македонија сакаат штипјани

Тимот на ЦИВИЛ Медиа ги праша штипјанки и штипјани каква Македонија сакаат. Освен еден граѓанин што сеедно му е каква ќе е Македонија сè додека има добри пензнии, поглемиот дел ...

Штип е подготвен за Европа

ЦИВИЛ организираше работилница „Каква Македонија сакам?“, како дел од проектот „Акција-Интеграција“, во Штип на кој присуствуваа градоначалникот на општината, Благој Бочварски, претставници на граѓанското општество, на политички партии и медиумите.  ...

Page 1 of 7 1 2 7

CIVILMEDIA NEWSLETTER