fbpx
Руски тенкови во близина на украинската граница, јануари, 2022 (фото: скриншот од Јутубе каналот на Military Update)
epa04824767 A picture made available on 30 June 2015 shows workers start the construction of the Chinese section of the China-Russia East Route natural gas pipeline, also known as the Power of Siberia trunk pipeline, in Heihe in northeast China's Heilongjiang province 29 June 2015. The 3,968-kilometer pipeline, running from Russian gas fields to Shanghai, will be completed in 2018 to be able to carry 38 billion cubic meters of natural gas to China every year.  EPA/SONG FULAI CHINA OUT

Tag: Гостивар

ЦИВИЛ: “Street Media” во Гостивар

Под мотото „Ние сме медиумите! Граѓаните набљудуваат, снимаат, објавуваат...“, ЦИВИЛ – Центар за слобода, во петокот на 9 јуни, вечерта, во паркот спроти централниот плоштад во Гостивар, го промовираше граѓанското новинарство ...

Младите гостиварчан(к)и подготвени за граѓанското новинарство

На денешната работилница за граѓанско новинарство неколку млади гостиварчан(к)и имаа можност да се запознаат со граѓанското новинарство и да согледаат како на поинаков и попрактичен начин да се активираат во ...

Граѓанското новинарство со јавна промоција и работилница

Граѓанското новинарство, како нов и иновативен начин во борбата за слободата на информирање и известување, преку видео-проекции, музика и разговори со граѓанките и граѓаните, ЦИВИЛ - Центар за слобода ќе го ...

Одиме во пропаст!

Пензиониран гостиварец со петдецениски гастарбајтерски стаж во Германија, пред камерата на ЦИВИЛ Медиа, ја споредува социјалната правда во двете држави. https://www.youtube.com/watch?v=MaTe8vgRaM8 ЦИВИЛ Медиа: Има ли социјална правда во Македонија? - ...

Точи: Неопходна е инклузија на Ромите во креирањето на политиките за нив!

ЦИВИЛ Медиа во Гостивар разговараше со Мухамед Точи, долгогодишен активист на граѓанското општество, лидер на ХДЗР „Месечина“, гостиварска организација која се залага за унапредување на правата на ромската заедница, којашто ...

„Граѓанската повелба“ – прв чекор за општество без граници

ЦИВИЛ – Центар за слобода со поддршка на Фондацијата „Хајнрих Бел“ од Германија започна со проектот „Општество без граници“ со цел промовирање и едукација на граѓан(к)ите за граѓанската повелба, но и ...

Бејта: Централната власт го контролира Гостивар за да ги сокрие сопствените грешки!

„Ако пратиле, нека контролираат, не е направена ниедна грешка. Можат да извршат контрола над сите институции на Општина Гостивар“, реагираше денеска во изјавата за ЦИВИЛ Медиа, градоначалникот на Општина Гостивар, ...

Page 3 of 4 1 2 3 4

CIVILMEDIA NEWSLETTER