fbpx

Tag: говор на омразата

Кој мисли зло не пее

пишува: САШО ОРДАНОСКИ Секоја година, на 3-ти мај (вчера), кога „се паѓа“ Меѓународниот ден на слободата на медиумите, секое „пискарало“ (како мене) кое држи до себе во професијава наоѓа за потребно ...

Антизападни пропагандни центри против граѓанското општество во Северна Македонија: Случајот на ЦИВИЛ

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА / објавено во HEINRICH-BÖLL-STIFTUNG ДА СЕ БИДЕ БРАНИТЕЛ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Јас сум активист за човекови права, новинар и писател, работам скоро 22 години за ...

Моќта и немоќта на говорот на омраза

пишува: МИРЈАНА НАЈЧЕВСКА Омразата ја говорат професори, политичари и новинари. Омразата ја говорат млади и стари, припадници на различни етнички заедници и уверувања, жени и мажи, ... Се шири како ...

Нов случај на екстремен говор на омразата од „левичарите“, Апасиев прво го споделил, а потоа го избришал постот

Со хаштагот „децата крв ќе ви плукаат“ ја заокружија неделата неколку Фејсбук страници на радикалните структури во земјава, вклучувајќи го и првиот човек партијата „Левица“, Димитар Апасиев. Страницата Трета опција, ...

Дозвола за употреба на социјалните мрежи

Пишува: ВОЈО МАНЕВСКИ Има ли спас од злонамерно користење на социјалните мрежи? Веројатноста е еднаква како и да се промени човечката природа, составена од илјадници разни варијации на добрина, лошотија ...

Кога вистината боли

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА „Една од основните задачи на партискиот трол е да врши замена на тези, да манипулира и лаже колку што може повеќе. Кога не му успева, битно му ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER