fbpx
Социјални мрежи
Социјални мрежи
Победничката фотографија на Јулија Кочетова. Фото: Инстаграм
Фото: миа.мк
Фото: Укринформ
Фото: Х
Џелал Хоџиќ

Tag: лица со попреченост

Славјанка Петровска: Лицата co попреченост ќе се вработуваат без јавен оглас во Министерството

Министерката за одбрана Славјанка Петровска во објава на Фејсбук порача дека „инклузивноста е нашата сила и дека најдобар начин да го покажеме тоа е лицата попреченост да ги вклучиме да ...

Фото: Махмуд Аџур, Палестинска хроника

Израелските напади и блокадата погубни за лицата со попреченост во Газа

Бомбите, недостатокот на вода, храна, лекови, електрична енергија и оштетенитe патиштата од израелската офанзива го оневозможуваат животот на лицата со посебни потреби во Газа. Животите на 2,3 милиони жители на ...

Панел дискусија на тема „Политичко учество на лицата со попреченост“

Здружението за промоција и развој на инклузивно општество Инклузива, во соработка со општина Тетово, денеска ќе организира панел дискусија на тема „Политичко учество на лицата со попреченост“. Како што најавува ...

Коциќ: Ги ослободуваме од здравствена партиципација лицата со попреченост и над 26 години возраст

Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ ги усвои измените на Законот за здравствено осигурување. Со овие измени се ослободуваат од плаќање партиципација лицата со попреченост и со над 26 години возраст. ...

Инклузивно игралиште „Парк на срцата“ кај велешкото езеро „Младост“

На езерото Младост кај Велес  изградено е инклузивно игралиште со две тактилни патеки и реквизити, во рамки на проектот проект „Инклузивен Смарт Туризам“, што се промовира денеска од страна на ...

Инклузивност на лицата со попреченост од источниот регион

Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и Општина Штип организираат тркалезна маса на тема: ,,Пристап до јавни информации за лицата со попреченост во општините во источен регион ...

Димитровска: Пред сè сме луѓе!

„Јас растев во една држава каде што не знаевме што е национализам, и за мене не постои и не го гледам. Работам во една организација каде се сите националности вклучени, ...

Проект на „Порака Наша“ за безбедно користење на интернет на лицата со попреченост

„Биди безбеден“ е насловен проектот кој го спроведува здружението, Регионален центар за лица со интелектуална попреченост „Порака Наша“ од Куманово со цел заштита на лицата со попреченост од злоупотреба на ...

Веб-страната на Крива Паланка прв општински сајт за пристапност на лица со попреченост

Официјалната интернет страница на општина Крива Паланка е прва општинска веб-страна во Македонија која интегрира модул за веб-пристапност со цел подобрување на пристапноста на информациите од јавен карактер за лицата ...

Page 1 of 4 1 2 4

CIVIL MEDIA NEWSLETTER