fbpx

Tag: лица со попреченост

ДИК усвои извештаи, правилници и прирачници за локалните избори

На вчерашната седница на Државната изборна комисија е усвоен и Проектот за проверка и проценка на пристапноста на избирачките места за лица со попреченост. ДИК на седницата ги усвои и прирачниците за ...

Чекорова: 57% од избирачките места се непристапни за лицата со попреченост!

Елена Чекорова, програмски менаџер на Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ од Куманово, за ЦИВИЛ Медиа изјави дека по 8 месеци барање за средба, Државната изборна комисија ...

Дискриминација на лицата со попреченост и во измените на Законот за социјална заштита!

Здружениетo за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ од Куманово, излезе со став за, според нив, уште подискриминативна одредба за лицата со попреченост во Предлог законот за изменување и дополнување ...

5 до 12: Камп за промени и поддршка

Граѓанската иницијатива „5 до 12“ од денеска, по четврти пат, кампува во скопскиот парк „Жена-борец“, спроти Собранието. Кампот ќе биде подигнат до 22 јули, а предвидена е и викенд-агенда со ...

Лицата со попреченост имаат право на глас

Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ од Куманово излезе со едукативно видео „Ти одлучуваш!“ за еднакво учество на лицата со попреченост во изборниот и политичкиот процес во ...

„Биди фер“ – за детство без пречки

Целта на кампањата „Биди фер“, која денес ќе биде претставена во Музејот на современа уметност, е подигнување на нивото на свеста за социјалниот модел на попреченост, дефиниран во Конвенцијата на ...

„Зајакнување на млади лица со попреченост, преку обуки и поддршка на ИТ вештини“

Фондацијата iVote распиша повик за учесници во проектот „Зајакнување на млади лица со попреченост преку обуки и поддршка на ИТ вештини“, финансиран од УСАИД. Повикот трае до 31-ви јануари.   ...

Page 4 of 4 1 3 4

CIVIL MEDIA NEWSLETTER