fbpx
Јенс Столтенберг (фото извор: НАТО)
АГЕЛЕР А сега завршете ја работата одвнатре. Можно ли е тоа без медиуми?
Фото: Фб
Фото: Д. Мишев / ЦивилМедиа

Tag: лица со попреченост

Димитровска: Лицата со попреченост имаат мизерен живот во Македонија

Благица Димитровска од Здружение за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“, Куманово, поттикната од говорите на претставниците на Владата и локалната власт, како говорници на конференцијата на ЦИВИЛ „Граѓанска ...

Меморандум за соработка меѓу ДИК и Инклузива

Државната изборна комисија и  Здружението за промоција и развој на инклузивно општество Инклузива денеска ќе потпишат Меморандум за соработка во согласност со европското законодавство, Конвенцијата на ОН за правата на лицата со ...

Димитровска: ОИК не беа обучени за комуникација со лицата со попреченост

Со Благица Димитровска, од Здружение за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“, Куманово, ЦИВИЛ Медиа разговараше за нивните активности за време на локалните избори во 2017 година. https://www.youtube.com/watch?v=KizW-wb8L0c Димитровска ...

Алишан: Нема време за чекање, доста беше молк на лицата со попреченост

Суарет Алишан, претседател на граѓанското здружение „Детски свет, нов почток“ повика на законски измени за законски мерки предвидени за лицата со попреченост. https://www.youtube.com/watch?v=evTlAGtB8vA Предлозите на иницијатавата „5 до 12“ и ...

Меѓународен ден на лицата со попреченост

Отстранување на сите видови бариери, инклузивност во образованието, развој и поголема достапност на нови сервиси за поддршка, подигнување на капацитетот на сите институции, поголема вклученост во општеството, се само дел ...

Еднакви права за лицата со попреченост

„Во изминатиот период покажавме дека само со дискусија и со насочување на финансиските средства кон лицата со попреченост и нивните потреби можеме да направиме итни промени“, истакна министерката за труд ...

Пристап до информации од јавен карактер на лица со попреченост

Со цел поттикнување на конкретни промени за подобрување на состојбата за пристапност до јавни информации за лица со попреченост, Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“, Куманово, денеска ...

Page 2 of 4 1 2 3 4

CIVIL MEDIA NEWSLETTER