Чекориме за правда, 17 февруари 2020

Ќотек за чалам

Наќе Чулев, технички министер, МВР

од корнер: ЗОРАН ИВАНОВ Се мачи деновиве скопскиот градоначалник Петре Шилегов на овие со уличниве кучиња да им ја објаснува програма за ублажување на проблемот. Пред некој ден, човекот се...

Read more

Ветувања за банкрот од грчки размери

пишува: ЗОРАН ИВАНОВ На практично не почната изборна кампања, веќе силно забрефтаа предизборните лицитации. Наративи на ветувања без покритија. Велат хартија трпи се`. Од тоа малтретирање нема да бидат поштедени...

Read more

Кадровска метла

Од корнер: ЗОРАН ИВАНОВ  Упорноста на Зоран Заев со Преспанскиот и посветеност во решавањето на  деценискиот горлив проблем како за земјава така и за регионот, па и за глобалните стратегиски...

Read more

Сигнали

Low angle view of illuminated Yaquina Head Light against sky at night

Image downloaded by Charlie Brewer at 15:04 on the 28/05/19

од корнер: ЗОРАН ИВАНОВ Првиот сигнал од поновото дипломатско време ни го пренесе поранешниот македонски претседател Георге Иванов. Во општата гужва на некаков голем меѓународен собир во САД, тој овде...

Read more

Ниту обнова ниту прав пат

Од корнер: Зоран Иванов Пробиен е 12-ти април, но уште има живо Собрание. Може да продолжи да функционира до зима, до редовните парламентарни или сепак во минута до дванаесет да...

Read more

Нашата колективна амнезија за нивната колективна амнестија

Од корнер: Зоран Иванов Па добро, ете така требало. Неправдата да биде цената за нашите перспективи. Онаа највисоката со која, во својата тридецениска кризна транзиција, државата и општеството со несмален...

Read more
Page 1 of 7 1 2 7