Categories

Народниот правобраниетел Иџет Мемети, на средбата со претставници на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, истакна дека поради недостиг на кадар е доведено во прашање мониторирањето на изборниот процес на...

Националистичка реторика, тензии и можни меѓуетнички и меѓуверски инциденти, тешки злоупотреби на општинските ресурси, политичка корупција, уцени, закани и притисоци врз гласачите, се само дел од долгата листа проблеми...

Градоначалникот на општина Дојран, Борче Стамов, не ја потпишал одлуката на Советот за референдумско изјаснување на граѓан(к)ите, што требаше да се одржи в недела, на 18 јуни, ниту пак...

Вчера, на југот на Македонија му се случи уште еден успешен референдум за (не)отворање на рудници на тоа поднебје. По референдумот во Гевгелија кога гевгеличан(к)и со 98% гласови се...

Граѓанките и граѓаните на општина Богданци со огромно мнозинство кажаа НЕ за рудниците на референдумското изјаснување денеска. Излезноста беше 60,78%, или 4,205 од вкупно 6.918 регистрирани гласачи во општината....

Набљудувачите на ЦИВИЛ – Центар за слобода се на терен и го набљудуваат спроведувањето на референдумот во Богданци, по граѓанската иницијатива „Спас за Богданци“ која ја поведе кампањата “СТОП...