Categories

Да се биде набљудувач на ЦИВИЛ подразбира објективност, неутралност, одговорност и посветеност. Сите набљудувачи на ЦИВИЛ се мобилни, постојано се во контакт со граѓанките и граѓаните и ги информираат...

Прочитај повеќе...

Со оглед на непријатното искуство со неовластено преземање и користење на содржините објавени на медиумската платформа на ЦИВИЛ, со што грубо се кршат авторските права, организацијата донесе одлука да...

Прочитај повеќе...

Редакцијата ЦИВИЛ МЕДИА ја алармира јавноста за грубото кршење на авторските права и кражбите на туѓиот авторски труд што секојдневно се случува во медиумскиот простор во Македонија. Кражбите се...

Прочитај повеќе...

Професорот Ненад Марковиќ, на својот фејсбук профил, објави статус , со наслов “Два дена потоа” или Отворено писмо до моите сограѓани и пријатели од #Бојкотирам“. Ви го пренесуваме неговиот статус во целост. 

Прочитај повеќе...

ЦИВИЛ Медиа разговараше со д-р Мице Дудучки, невропсихијатар од Куманово, на тема референдум, неговите ставови и размислувања. Д-р Дудучки уште на самиот почеток ја истакна важноста на референдумскиот процес...

Прочитај повеќе...

Сега е време вашите гласови да бидат слушнати. Ова е можност што се укажува еднаш во животот. Вратата на НАТО е отворена. Но, само граѓаните на вашата земја можат...

Прочитај повеќе...

Полицијата спречи илегален влез во Македонија од Србија на 121 мигрант кај граничната линија на потегот од Миратовачки пат (село Лојане) до автопатот од 18. месецов до денеска.

Прочитај повеќе...

Правото на глас е неприкосновено и никој не смее да го загрози. Тајноста на гласот е гарантирана, а институциите ќе гарантираат беспрекорно спроведување на референдумот на 30 септември, порача...

Прочитај повеќе...

Ирската Влада соопшти дека на 26 октомври ќе се одржи референдум за укинување на законот со кој се казнува богохулењето.

Прочитај повеќе...

На 27 септември започнува подготвителниот период за процесот на пристапување на Македонија во ЕУ. Вицепремиерот и шеф на делегацијата на Македонија за преговори со ЕУ Бујар Османи на прес-конференција...

Прочитај повеќе...

Во разговор на ЦИВИЛ Медиа, со одговорниот уредник на неделникот „Фокус“, Зоран Димитровски, за прашањето и кампањата околу претстојниот референдум на 30 септември, тој вели дека веднаш по склучувањето...

Прочитај повеќе...