fbpx
Руски ракетен терор: Харкив, 25 мај 2024 (фото извор: скриншот од видео извештај на Би-би-си)
Фото: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ
Фото/ Маргарита Роблес/ Wikimedia commons

Tag: теренска проверка

Браќа, земјаци и мили комшии – „фантоми“, (при)јавете се, да ми дозволат да гласам!

Отворено писмо до сите мои актуелни и идни домашни „фантоми“ од базите на официјалните податоци на ДИК, МВР, Управата за водење на матични книги, Државниот завод за статистика, УЈП..., и ...

ДИК: „Спорните“ да се информираат за причините поради кои се нашле на листата!

По објавувањето на јавната кампања, со која Државната изборна комисија, ги повикува граѓанките и граѓаните да се пријават, доколку забележат дека се на листата на спорни гласачи, бројот на пријави ...

Уредникот на ЦИВИЛ Медиа пријавил „фантом“ во својот стан, па со „кирајџијата“ и самиот станал спорен гласач!?

По објавувањето на Избирачкиот список на увид и по електронската проверка, уредникот на ЦИВИЛ Медиа, онлајн реагираше до ДИК дека лицето Т. Г., кое според списокот, живее во неговиот стан, ...

Конфузија во ДИК

Државната изборна комисија на денешната седница со седум гласа „за“ и два гласа „против“ го усвои Извештајот за податоците од теренската проверка. Според ДИК, од вкупно 87.352 прашалници доставени до ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER