fbpx
Фото: Влада на РСМ
The Pentagon
Фото: МИА
Фото: МИА

Tag: Инклузива

Панел дискусија на тема „Политичко учество на лицата со попреченост“

Здружението за промоција и развој на инклузивно општество Инклузива, во соработка со општина Тетово, денеска ќе организира панел дискусија на тема „Политичко учество на лицата со попреченост“. Како што најавува ...

Инклузивност на лицата со попреченост од источниот регион

Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и Општина Штип организираат тркалезна маса на тема: ,,Пристап до јавни информации за лицата со попреченост во општините во источен регион ...

Димитровска: Пред сè сме луѓе!

„Јас растев во една држава каде што не знаевме што е национализам, и за мене не постои и не го гледам. Работам во една организација каде се сите националности вклучени, ...

Димитровска: Лицата со попреченост имаат мизерен живот во Македонија

Благица Димитровска од Здружение за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“, Куманово, поттикната од говорите на претставниците на Владата и локалната власт, како говорници на конференцијата на ЦИВИЛ „Граѓанска ...

Инклузива и ДИК со заеднички придонес за гласачките права на лицата со попреченост

Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и Државната изборна комисија, потпишаа Меморандум за соработка. Меморандумот е изготвен во согласност со европското законодавство, Конвенцијата на Обединетите Нации за ...

Меморандум за соработка меѓу ДИК и Инклузива

Државната изборна комисија и  Здружението за промоција и развој на инклузивно општество Инклузива денеска ќе потпишат Меморандум за соработка во согласност со европското законодавство, Конвенцијата на ОН за правата на лицата со ...

Димитровска: ОИК не беа обучени за комуникација со лицата со попреченост

Со Благица Димитровска, од Здружение за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“, Куманово, ЦИВИЛ Медиа разговараше за нивните активности за време на локалните избори во 2017 година. https://www.youtube.com/watch?v=KizW-wb8L0c Димитровска ...

Пристап до информации од јавен карактер на лица со попреченост

Со цел поттикнување на конкретни промени за подобрување на состојбата за пристапност до јавни информации за лица со попреченост, Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“, Куманово, денеска ...

Page 1 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER