fbpx
Фатмир Битиќи
Илустрација: „Одмазда на дрвото“ - Мирослав Стојановиќ-Шуки

ЦИВИЛ ФЕСТ

Фестивалот на слободата со извонредно динамична и разновидна програма на Меѓународниот ден на човековите права

ЦИВИЛ ја организира финалната вечер на овогодинешното издание на Фестивалот на слободата на 10 декември, Меѓународниот ден на човековите права, во Музејот на Град Скопје, од 17:30 до 23 часот. Со...

Read more

На крајот, со сила, дури и се смееме

Мете Јанакиевски е артист - пантомимичар од продукцијата Театроск од Скопје. https://www.youtube.com/watch?v=3peQlzW5BN0 Пантомимискиот настап на Мете за време на ЦИВИЛ ФЕСТ пред се' е акт на граѓански активизам, грижа за...

Read more

Муратов: Дури има луѓе што немаат вода за пиење, не можам да зборувам за човекови права

Дехран Муратов од ЦИВИЛ на отворањето на ЦИВИЛ Фест се осврна на една потресна приказна за Ромите од битолски Баир кои ги немаат основните услови за живот и чие секојдневие...

Read more

Андоновски: Не смееме за запреме и мораме уште пожестоко да продолжиме да се бориме за своите права!

Кочо Андоновски од ЛГБТИ – Центарот за поддршка на отворањето на ЦИВИЛ ФЕСТ зборуваше за човековите права, Универзалната декларација за човекови права осврнувајќи се на 50тите години кога почнува спроведувањето...

Read more
Page 1 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER