fbpx
Избори 2024 (фото: ЦИВИЛ)
Фото: Оперативна команда Запад
Фото: миа.мк
Фото: Скриншот

Tag: Чернобил

Фото: Укринформ

Недостиг на вода за пиење, помор на животни, поплавени градови: Ова ќе биде како Чернобил

Украинските научници чекаат водата да се повлече пред целосно да го проценат влијанието врз животната средина од уништувањето на браната Каховка, но еден поранешен министер предупреди дека тоа може да ...

Фото: Амбасада на Украина

Сеќавање на трагедијата од 1986 година, 37 години од страшната несреќа во нуклеарната централа Чорнобил

На 26 април 2023 година ќе навршат 37 години од страшната несреќа во нуклеарната централа Чорнобил, која стана најголемата вештачка катастрофа. Денес го почитуваме споменот на оние кои во првите ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER